Ühendades kaks Itaalia võlu – kohvi ja päikesepaistet – on paar Rooma inseneri loonud keskkonnasõbraliku viisi kohviubade röstimiseks ilma elektrita või gaasita. Antonio Durbe ja Daniele Tummei on oma päikesevalgusega kohviröstijat ehitanud ja täiustanud peaaegu kuus aastat. Tulemuseks on süsteem, mis vajab umbes poole tenniseväljaku suurust maad ja päikeselist ilma, et röstida kuni 50 kilogrammi (110 naela) kohvi tunnis. Taim töötab täielikult päikeseenergia abil. Päikesekiired koondatakse kohviröstija peeglite komplekti ja isegi vähesed elektrilised osad saavad toite väikesest päikesepaneelist. Arvutiga juhitavad andurid võimaldavad peeglitel jälgida päikest kogu päeva ja suunata selle valguse pöörlevale teraskorvile, mis sisaldab värskeid kohviube. Korv saavutab tipptemperatuuri umbes 240-250 C (450-480 F) olenevalt päikese eredusest ja suudab oad röstida 20 minutiga. Protsess ei ole ainult...
Hetkel oluline
- Brasiilia peol saatuslik tulistamine toob esile hüppeliselt kasvavate poliitiliste pingete
- Biden vabastab esimesena pilt Webb Telescope'ist
- Valge Maja teatel valmistub Iraan varustama Venemaad relvastusvõimeliste droonidega
- Euro ja dollar on esimest korda 20 aasta jooksul vähem kui poole sendi kaugusel pariteedist
AP FOTOD: Kohvi röstimine päikesekiirtega
07.11.2021 19:09 146